Juhlavuonna palkitut

Kesäkuun 18. päivänä 1919 järjestettiin raittiusyhdistys Aamuvalon urheilukentällä kokous, jonka tarkoituksena oli herättää henkiin voimistelu- ja urheiluseura Nousu. Se oli toiminut raittiusseuran yhteydessä, mutta hiipunut vähän ennen sisällissotaa. Kokouksen pöytäkirja kertoo, että ” läsnä olleet paikkakunnan nuoret innostuivat voimistelu- ja urheiluharrastukseen ja kokoontuneina keskustelemaan asian johdosta päättivät järjestää pakkakunnalle voimistelu- ja urheiluseuran”.

Urheiluseurasta alettiin käyttää nimitystä Lyytikkälän Riento.

Perustamisen yhteydessä seura päätti liittyä Kaukaan Riennon kyläosastoksi, mutta käytännössä se toimi hyvin itsenäisesti ja pian alkoi keskustelu täydellisestä itsenäistymisestä.

Lyytikkälän Riennon yleisessä kokouksessa 5. helmikuuta 1922 oli esillä seuran nimen muuttaminen. Oskari Karhun aloitteesta nimeksi päätettiin Lappeen Riento, ja seuran kotipaikaksi Lyytikkälän kylä.

– SEURAHENKEÄ JA TALKOOTYÖTÄ (Antti O. Arponen 2009)

Lappeen Riennon 100-vuotisjuhla 21.7.2019 Kehruuhuoneella

100-vuotisjuhlassa 21.7.2019 palkitut

Vuosisadan rientolainen

Juha Heimala

Kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin

Tapio Arola

Hiihtoliiton kultainen ansiomerkki

Heikki Pusa

Kultainen ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka on vähintään 20 vuoden ajan työskennellyt menestyksellisesti Suomen Hiihtoliiton tai sen alaisten järjestöjen hyväksi.

Suunnistusliiton kultainen ansiomerkki

Ari Torniainen

Kultainen ansiomerkki myönnetään erittäin ansiokkaasti suomalaisen suunnistuksen hyväksi toimineelle henkilölle.

Lappeen Riennon kultainen ansiomerkki

Mia Saarilaakso
Anne Torniainen
Markku Karvanen
Lenni Raskila
Tapio Vataa
Esa Korpela
Esa Maajärvi
Pasi Kinnunen
Aki Kyckling
Jouni Kiero
Jorma Skippari
Antti Niemi
Jukka Salopelto
Reijo Ruokonen
Esko Lahdenperä

Lappeen Riennon kultainen ansiomerkki voidaan sääntöjen mukaan myöntää seuran jäsenelle, joka aivan erityisellä tavalla on ansioitunut seuran toiminnassa, toiminut ansiokkaasti vähintään 15 vuoden ajan seuran johtoelimissä tai tukenut erikoisen huomattavalla tavalla taloudellisesti seuran toimintaa.

Lappeen Riennon viiri

Sirpa Arpiainen
Hannu Hölttä
Osmo Mikonsaari
Jouni Penttilä
Seppo Rantanen
Riikka Sarasoja-Lilja

Seuran pienoislipun voi saada sääntöjen mukaan ansiomerkillä palkittu seuran jäsen merkkipäivänään, seuran urheilija tunnustukseksi huomattavista saavutuksista kansainvälisissä kilpailuissa, yhteisö kiitollisuuden osoitukseksi tuloksekkaasta yhteistyöstä tai henkilö, joka merkittävällä tavalla on taloudellisesti tukenut seuran toimintaa.

Vuosikokouksessa 14.11.2019 palkitut

Suomen Hiihtoliitto

Kultainen ansiomerkki

Tapio Arola

Kultainen ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka on vähintään 20 vuoden ajan työskennellyt menestyksellisesti Suomen Hiihtoliiton tai sen alaisten järjestöjen hyväksi.

Hopeinen ansiomerkki

Reijo Ruokonen
Timo Kiero
Hanni Kiero
Eveliina Nykänen

Suomen Hiihtoliiton hopeinen ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka vähintään 12 vuoden ajan on menestyksellisesti työskennellyt hiihtourheilun hyväksi piirin tai seuran portaassa.

Suomen Suunnistusliitto

Hopeinen ansiomerkki

Pekka Saikko
Jyrki Auronen
Eveliina Nykänen
Jari Kiljunen
Heikki Torniainen
Matti Maajärvi

Hopeinen ansiomerkki myönnetään ansiokkaasti vähintään maakunnallisen suunnistuksen hyväksi toimineelle henkilölle.

Hopeinen plaketti

Mia Saarilaakso

Hopeinen plaketti myönnetään henkilölle tai yhteisölle ansiokkaasta toiminnasta suunnistuksen hyväksi.

Ratamestariplaketti

Ilkka Torniainen

Ratamestariplaketti myönnetään ansiokkaasta ratamestari- tai kilpailunjärjestelytoiminnasta.

Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu

Hopeinen ansiomerkki

Tapio Arola
Jukka Kärri

Ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka on toiminut aktiivisesti liikuntaa edistäen maakunnallisesti vähintään 10 vuoden ajan tai paikallisesti vähintään 15 vuoden ajan.

Lappeen Riento

Vuoden rientolainen

Tapio Arola & Hannu Putkonen
Riento100-toimikunta

Hopeinen ansiomerkki

Jarmo Kiero
Teijo Kiero
Teppo Suhonen
Markku Arpiainen
Aki Juuti
Kimmo Kaipia
Petri Rumpu
Tuomas Penttilä
Sanna Vanhatalo
Sami Rusanen
Jarkko Vainikka

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää seuran jäsenelle, joka on 1) ansiokkaasti toiminut seuran johtoelimissä tai seuran hyväksi useampien vuosien ajan, 2) urheilijalle, joka on sijoittunut olympiakisoissa kuuden parhaan joukkoon,  MM- tai EM-kilpailuissa neljän parhaan joukkoon tai voittanut Suomen mestaruuden yleisessä sarjassa tai 3) ulkomaan kansalaiselle tai seuran ulkopuoliselle henkilölle, joka erikoisen huomattavalla tavalla on avustanut seuraa sen ulkomaisten suhteiden kehittämisessä tai muuten toiminut seuran hyväksi.

Voimistelu- ja urheiluseura Lappeen Riennon säännöt hyväksyttiin 31. joulukuuta 1932. Niiden mukaan seuran nimi oli Lappeen Riento, ja sen kotipaikka Lappeen kunta Viipurin läänissä.

Seuran tarkoitukseksi päätettiin:

  1. edistää kaikkia sopivia urheilulajeja, innostuttamalla jäseneksi kirjoittautuneita ja muitakin henkilöitä liikuntaharjoituksiin ja toimimaan seuran päämäärien hyväksi
  2. työskennellä puhtaan toverihengen juurruttamiseksi jäseniinsä
  3. toimeenpanna toimintansa tukemiseksi näytöksiä, juhlia ja kilpailuja sekä kaikilla muilla hyväksyttävillä tavoilla toimia tarkoituksensa toteuttamiseksi

– SEURAHENKEÄ JA TALKOOTYÖTÄ (Antti O. Arponen 2009)

Lappeen Riento

Lappeen Riento sai 1930-luvun puolivälissä myös oman logon, joka on käytössä edelleen. Sen suunnitteli Arvo Suuronen (s. 1.1.1915 Lappeella). Seuran ansiomerkkejä on ensimmäisen kerran jaettu 30-vuotisjuhlassa 1949.