KISARAPORTTIA HOPEASOMPAFINAALEISTA
(koska kisat oli Hämeessä…raporttikin tulee näin parin päivän viiveellä)
Kuluneen viikonlopun aikana kilpailtiin taas juniorihiihdon suurimmat kilpailut, valtakunnalliset Hopeasompafinaalit. Tänä vuonna kisa-areenana toimi Lempäälän Hakkari. Riennolta mukana oli pieni, mutta sitäkin tulisempi tiimi.

Henkilökohtaisilla matkoilla kisaa hiihtivät Lotta Aumakallio(N13,N14), Veera Kiero (N14) ja Siiri Kaijansinkko (N16). Viestissä Lotan ja Veeran lisäksi Elina Sainio.

Perjantaina avattiin kisat perinteisen sprinttihiihdoilla. Nuorempien tyttöjen osalta kisa päättyi karsintahiihtoihin, mutta pääasia oli osallistuminen. N14 sarjassa hiihti komeat 106 junioria. Siiri jatkoi omassa sarjassaan (N16) karsinnasta alkueriin, mutta karsiutui juuri ja juuri jatkosta. Tässä kovatasoisessa sarjassa loppusijoitus 19., kun mukana oli 110 hiihtäjää.

Lauantaina päästiin nauttimaan auringosta ja hiihtotyyli vaihdettiin vapaalle. N13 sarjassa Lotta hiihti hienosti sijalle 65/92. Vuotta vanhempien sarjassa (N14) Veera taittoi matkaa vauhdikkaasti sijalle 47/99. Kisojen kovimmasta Rientolaissijoituksesta vastasi viime vuoden tapaan Siiri. Siirin sijoitus kovaakin kovemmassa sarjassa oli 6/75.

Sunnuntaina Riennon (jo lähes kuuluisa) tuhotiimi päästettiin irti N14 sarjan viestissä. Viestin kaikki osuudet hiihdettiin perinteisellä tyylillä. Avausosuudella Veera paineli kauden parasta vauhtia ja näytöt tuleviin viestialoituksiin on kovat. Kakkososuudella Lotta kokeili hieman kalaonnea turvaverkoissa, mutta tämä todettiin johtuneen väärästä pipovalinnasta, vauhti oli kaikesta huolimatta kovaa. Ankkuriosuudella joukkueen nuorin jäsen Elina ei vauhtia säästellyt ja taisteli hienosti loppusijoituksen 29. Viestissä viivalla oli kaiken kaikkiaan 51 joukkuetta. Tytöille viesti oli ensimmäinen ”isoissa kisoissa”.

Lopputulos kisaviikonlopusta: mahtava reissu, hienoja suorituksia, kyllä kannatti lähteä!

Seuraavaksi ohjelmassa on taas hieman lisää treeniä kohti Koululiikuntaliiton SM-kisoja. KLL-kilpailut kisataan tänä vuonna Vierumäellä. Sarjoja kisoissa on ikäluokille 13-20, joten hiihtäjiäkin saadaan mukaan enemmän:).

Koutsi kiittää ja kuittaa… (Ja laittaa lisää kuvia, kunhan ne sähköpostiin tipahtavat.)