Nuorten PM-hiihdot 25.-27.1., Otepää

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna kilpailtiin hiihdossa nuorten Pohjoismaiden mestaruuksista. Suomea edustamassa nähtiin myös rientolaisväriä, kun Siiri Kaijansinkko (17v.) oli mukana joukkueessa. Kisat olivat Siirille ensimmäiset ulkomailla ja tämä oli myös ensimmäinen edustustehtävä Suomen väreissä.

Tiivis kolmepäiväinen kisaviikonloppu piti sisällään perinteisen sprinttikilpailun, vapaan hiihtotavan 5km kilpailun sekä viestin. Kisat käytiin samoissa maisemissa, missä oli juuri edellisenä viikonloppuna hiihdetty Maailmancupin kisat.

Perinteisen sprintissä Siiri hiihti hienosti finaalierään asti ja lopputuloksena 5. sija. Sprinttiin on panostettu tällä kaudella aiempaa enemmän ja tämä oli sijoituksena erinomainen. Lauantaina vapaan 5km kisassa Siiri paransi edellisen päivän sijoitustaan pykälällä, ollen 4. Sunnuntain viestissä Siiri pääsi aloittamaan Suomen ykkösjoukkueessa ja toi joukkueen hienosti kärkijoukossa vaihtoon. Lopputuloksissa Suomen joukkue sijoittui sijalle 4.

Kisaviikonloppu oli napakka rutistus ja nyt on palauteltu kroppaa tulevia koitoksia varten. Seuraava kansainvälinen edustustehtävä Siirillä on edessä reilu viikon päästä EYOF-kisoissa, eli Euroopan nuorten talviolympiafestivaaleilla. Kisat käydään Sarajevossa, jossa on kisattu myös vuoden 1984 olympialaiset. Lähtö näihin kisoihin tapahtuu 9.2.

Kuva: Melissa Stenman