Lyytikkälän urheilukenttä

Lappeen Riennon 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Lyytikkälän urheilukentän maapohja lahjoitettiin Lappeen Riennon Kanavan kyläosastolle. Alun perin vuosien 1946 ja 1956 maakauppojen tarkoituskin oli, että maapohja rekisteröidään Kanavan kyläosaston nimiin, mutta pilkun tarkat kiinteistötuomarit laittoivat maapohjan pääseuran nimiin.

Lappeen Riennon Kanavan kyläosasto yhdessä Saimaan Kanavan kyläyhdistyksen kanssa ovat tehneet erityisen arvokasta työtä mm. liikunnan eteen. Kyläyhdistyksen nimissä on Lyytikkälän kentälle aiemman hiihtomajan ja valaistun pururadan  lisäksi talkoilla rakennettu urheiluhalli, huoltorakennus ja jääkiekkokaukalo. Kentän ympäristöön on tehty vilkkaassa käytössä oleva frisbeegolfrata. Suunnistuskartta löytyy myös lähimaastosta.

Ei ole mikään sattuma, että Lyytikkälässä on oma urheiluhalli ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Lappeen Rientohan on saanut vuonna 1919 alkunsa juuri Lyytikkälästä. Historiankirjojen mukaan Lyytikkälän Riento on perustettu 18.6.1919. Vuonna 1922 seuran nimi muutettiin Lappeen Riennoksi kun muitakin kyliä halusi toimintaan mukaan.

Lahjakirjan allekirjoittajina oikealta katsottuna Kanavan kyläosaston Jouni Nevalainen ja Jouni Mikonsaari sekä Lappeen Riennon johtokunnasta Sami Behm ja Veijo Pusa. Äärimmäisenä vasemmalla kaupanvahvistajana toiminut toimitusinsinööri Juha Hoffren.