Suunnistusvalmennus 2018-2019

Vuonna 2017 aloitettu valmennustoiminta jatkuu myös kaudella 2018-2019.

Valmennusryhmä on tarkoitettu kaikille yli 12-vuotiaille suunnistuksen harrastajille. Liittymällä valmennusryhmään, saat käyttöösi kaikki ryhmän harjoitukset, ohjauksen, valmennuspalvelut ja muut edut. Harjoitukset ovat kaikille avoimia, joten myös yksittäisiin taitoharjoituksiin voi osallistua pelkällä karttamaksulla. Lisätietoja toiminnasta löydät tältä sivulta.

Kaudella 2017-2018 taitoharjoituksia järjestettiin yli 50 kertaa, ja siihen muut harjoitukset päälle. Sama tahti jatkuu myös kaudella 2018-2019!

Valmennusryhmän uusi kausi alkaa 1.11.2018.

Valmennuksen yleiskuvaus

Valmennus koostuu yhteisharjoituksista, harjoitusennakoista (teema ja sisältö), analyyseistä (mm. karttapankki ja 3Drerun) sekä harjoitusohjelmasta, jota kukin voi soveltaa omien tarpeiden mukaisesti. Lisäksi arvokilpailuihin tuotetaan valmistautumismateriaaleja.

Yhteisharjoituksia järjestetään kilpailukaudella 1-2 kertaa viikossa ja kilpailukauden ulkopuolella 2-3 kertaa viikossa.

Esimerkkejä

Klikkaa suuremmaksi

Klikkaa suuremmaksi

Klikkaa suuremmaksi

Klikkaa suuremmaksi

Valmentajat

KooVeen miesten valmennuksesta vastaava Jani on yksi Riennon valmennusta toteuttavista valmentajista. Janin henkilökohtaisina suunnistusmeriitteinä on mm. Lappee-Jukolan voitto 2016 ja SM-keskimtkan 6. (2012).

Kuva: Linda Manner

Nuorten kaksinkertainen maailmanmestari (keskimatka ja viesti, 1999), MM-sprintin nelonen ja lukuisia huippusijoja suurviesteissä saavuttanut Jonne Lakanen siirtyi Riennon sinivalkoisiin väreihin syksyllä 2017 ja on mukana valmennustiimissä suunnittelemassa ja toteuttamassa harjoituksia.

Simo on ollut Rientolainen vuodesta 2006. Vuosina 2013-2016 Simo kävi visiitillä OK Orientissa ja Kooveessa, kunnes palasi takaisin sinivalkoiseen ryhmään. Jäätävällä irtiottokyvyllä (ei loppukiri) varustettu Ajokoira Mertanen on hätyytellyt SM-kisoissa useaan kertaan kymppikärkeä, parhaimpana saavutuksena on SM-yön 5. tila (2013).

Ville on seuran valmennuspäällikkö, joka vastaa valmennuksen ja edustusryhmän toiminnan koordinoinnista. suunnittelusta ja toteutuksesta. Edustanut Rientoa koko ikänsä. Liikuntatieteen maisterin koulutus ja pitkä suunnistustausta takaavat ammattitaitoisen valmennuksen.

Janne on toisen vuoden Rientolainen, jonka ulospäinsuuntautunut luonne tuottaa iloa kaikille seuralaisille. Urheilijana Kuningas on kestävyyskone, joka uhkuu potentiaalia. Valmentajakoulutukset käyty ja ideoita riittää.

Laura on Riennon kasvatti, jonka palkintokaapista löytyy SM-mitali D21-sarjasta. Vuoden 2018 Suomen mestari pitkällä matkalla (D35). Edusti kivenkovaa SK Pohjantähteä vuodet 2008-2017.

Heikki on ratamestarivelho, jolta luonnistuu niin pienempien kuin suurempien kisojen ratamestarointi. Tunnetuimpana taidonnäytteenä Lappee-Jukola.

Harjoitusrunko

Esimerkki harjoituskaudelta

 • Maanantai: Salivuoro – verryttely ulkona, kuntopiiri ja pelit

 • Tiistai: omatoiminen (kevyt) harjoitus

 • Keskiviikko: Tehoharjoitus (intervallit ym.)

 • Torstai: Taitoharjoitus (suunnistus, maasto / kortteli)

 • Perjantai: Lepo tai omatoiminen kevyt harjoitus

 • Lauantai: PK-/VK-harjotus (omatoiminen)

 • Sunnuntai: Pitkä harjoitus. 1½-2h omatoiminen tai yhteinen kevyt harjoitus.

Ilmoittautuminen ja kalenteri

Vuosikalenteri 2018-2019

Klikkaa suuremmaksi

Klikkaa suuremmaksi

Ohjeet ryhmään liittymiseen

 1. Täytä tämä lomake
 2. Rekisteröidy Nimenhuutoon
 3. Seuraa tiedotusta näillä sivuilla ja nimenhuudossa

Tapahtumat ovat julkisia nimenhuudossa, joten pystyt seuraamaan harjoitustarjontaa rekisteröitymättä/kirjautumatta. Kaikki muu sisältö on “yksityistä” ryhmän jäsenille. Rekisteröitymällä nimenhuutoon hyväksyt ao. maksuehdot.

Valmennusmaksut

Ryhmään liittymiseen ja oheisharjoituksiin osallistumiseen ei edellytetä liittymistä Lappeen Riennon jäseneksi. Jäsenille tarjotaan kuitenkin etuja, jotka kannattaa hyödyntää. Liittymään pääset tästä. Vuosimaksu on 30 €/henkilö tai 50 €/perhe.

HUOM! Jokainen huolehtii omasta vakuutusturvastaan harjoitusten osalta.

Ohjeita palveluiden käyttöön

Nimenhuuto

rientovalmennus.nimenhuuto.com

 • Rekisteröitymisen koodi: lappeenriento
 • Nimenhuudosta löydät harjoitustarjonnan ja muut materiaalit

3Drerun

3Drerun löytyy tästä linkistä.

Ohjeet lyhyesti:

 1. Rekisteröidy
 2. Kirjaudu sisään
 3. Pura reitti gps-laitteesta (= gpx-tiedosto)
 4. Etsi harjoituksessa käytetty kartta sivustolta (Browse/Search maps)
 5. Lisää oma reittitiedostosi (Add route)

Lisää ohjeita analysiin löytyy tästä (.pdf, Suunnistusliitto).

Karttapankki

Karttapankki: kartat.lappeenriento.fi

Quickrouten lataus ja ohjeet

Lappeen Riennolla on oma karttapankki, johon voit lisätä omat reittisi joko piirrettyinä tai Quickroute-ohjelman avulla. Rekisteröitymistunnuksen saat sivustolla ilmoitetusta sähköpostiosoitteesta. Lisäohjeita Quickrouten käyttöön löytyy myös yo. Suunnistusliiton linkistä.

Yhteyshenkilö ja lisätiedot

Ville Saikko

ville.saikko(at)lappeenriento.fi

p. 040 065 8061