Tietoa Lappeen Riennosta

Lappeen Riento r.y. on urheilun yleisseura.

Lappeen Riento on Lappeenrannassa toimiva urheiluseura, joka on perustettu vuonna 1919. Seura oli aikoinaan Lappeen kunnan merkittävin seura, ns. pitäjäseura, kunnes Lappee vuonna 1967 liitettiin Lappeenrannan kaupunkiin. Seuran satavuotista taivalta juhlistettiin koko seuran voimin kesällä 2019.

Riennon päälajeja ovat olleet hiihto, suunnistus ja yleisurheilu. Seurassa on harrastettu myös joukkuepelejä, harvinaisimpana niistä 2000-luvulla ringetteä. Seurassa on edelleen aktiivista kaukalopallotoimintaa.

Riennon hiihtäjistä Martti Lautala oli 1950-luvulla kansainvälisten kilpailujen kärkipäässä, parhaimmillaan hän sai Falunin MM-hiihdoissa 1954 pronssimitalin 30 kilometrillä. Riennon Seppo Rantanen oli Suomen olympia- ja MM-joukkueissa 1988–1993. Vuonna 2013 Riikka Sarasoja-Lilja toi mukanaan Val di Fiemmen MM-hiihdoista parisprintin MM-pronssia. Riikka on edustanut Suomea ja Rientoa myös 2010 Vancouverin ja 2014 Sotshin olympialaisissa.

Yleisurheilussa Riennon Leena Kaarna edusti Suomea korkeushyppääjänä Belgradin EM-kilpailuissa 1962 ja Tokion olympiakisoissa 1964.

Suunnistuksessa Riento on saanut kärkipään sijoituksia viesteissä. Hiihtosuunnistuksen viestin SM-kullan seura voitti 1983 ja SM-pronssia parisprinttiviestistä 2017. Seuran kasvatteja on mm. Heikki Pusa, joka on kunnostautunut sekä hiihtäjien että suunnistajien valmentajana. SM-kisojen henkilökohtaisilta matkoilta Rientolaiset ovat saavuttaneet useita palkintokorokesijoituksia Jani Myllärisen, Joni Hirvikallion ja Antti Saikon johdolla.

Riento on järjestänyt yksin tai yhdessä muiden seurojen kanssa Jukolan viestin (1989 ja 2016), FIN 5 -suunnistusviikon, hiihtosuunnistuksen maailmancupin osakilpailun sekä suunnistuksen ja hiihdon SM-kilpailuja. Viimeisimpänä taidonnäytteenä tältä tasolta ovat hiihtosuunnistuksen SM-kilpailut talvella 2019.

Lappeen Riennon erikoisuus on toimiva kyläosastojärjestelmä. Vuodesta 1931 seuran organisaatio on rakentunut kyläosastojen varaan. Osastoja on ollut kaikkiaan 16, joista toistakymmentä toimii edelleen 2000-luvulla.

Tällä hetkellä Lappeen Riennon puheenjohtajana toimii Markus Siivola. Seuran yhteystietoja löytyy tältä sivulta.

Lappeen Riento lyhyesti

  • motivoituneiden urheilijoiden tukemista menestykseen
  • lajeina hiihto, suunnistus, yleisurheilu ja kaukalopallo
  • tarjoaa eri kilpailulajien toimintaa lajijaostoissa
  • on osa lappeenrantalaista liikuntajärjestelmää
  • hoitaa ja ylläpitää maaseudulla valaistuja hiihtolatuja
  • hoitaa ja ylläpitää luistelupaikkoja haja-asutusalueille
  • tekee laadukasta nuorisotyötä